Kasvatustyön taustoja...

Cockerit

Ensimmäinen cockerini oli nimeltään Rockhouse Delilah "Mira", joka tuolloin toimi teinitytön harrastuskoirana.

Kantanarttuni oli Mooselake's Cocochanelko "Aikku", jonka isä oli Nina Kauhasen, kennel Northworth, Argentinasta tuotu Vuoden 2005 Maailmanvoittaja C.I.E SE MVA AR MVA UY MVA MV-05 PMV-09 V-09 Corralet Indian-Savage "Indian". 

Hankimme vuosina  2008 ja 2012 Aikun kasvattajan Helena Ravolaisen kanssa Nina Kauhaselta, kennel Northworht kaksi aikuista urosta lähinnä omaan pienimuotoiseen jalostuskäyttöön. 

Ensimmäinen musta uros Northworth Juggernaut of War "Colin" oli alkuun sijoituskoira, mutta riittävien astutusten myötä siirtyi meidän omistukseen. Colinin isä on Woodman Black Petrs ja emänä niin ihastuttava Northworth Madam's Match. Colinin luonne oli hieno ja sitä ei mikään tai kukaan saanut hermostumaan. Colin on jo enkelikoirana, se jouduttiin nukkuttamaan 8.11.2015 selkärankatyrän (välilevynpullistuma) vuoksi.

Blueroan haave toteurui vuonna 2012, kun ostimme Helena Ravolaisen kanssa yhteisomistukseen blueroan uroksen Northworth Jacket of Jaeger "Jose". Josellä oli hieno luonne, iloinen hännänheiluttaja kaikille, joka menestyi näyttelyissäkin erinomaisesti, sertit ja cacibit oli hankittu ja kerran se oli myös kaikkien rotujen näyttelyn kaunein koira. Ulkomailta Jose saavutti cacibeja. Valitettavasti Jose ei rakastanyt uimista ja näin taipparit jäivät suorittamatta ja vaadittavat valionarvot saavuttamatta. Jose on jo enkelikoirana, se jouduttiin nukuttamaan 9.9.2016 virtsaamisvaivojensa vuoksi.

Kotona hännänheiluttaja toimivan Lotan (F-D Let's Go Laidna) isä on Jose ja emänisä Colin, Lotan äiti on oma kasvattini F-D Let's Go Helen. Joten sukujuuret ja ominaisuudet alkavat olla tuttuja.

Touhuan cockereiden kanssa monenlaista ja käyn näyttelyissä aika pienimuotoisesti, sitäkin ahkerammin kylläkin kehänlaidalla seuraamassa ja valokuvaamasssa koiria. Olemme testanneet pentusten taipumuksia mm. pentutapaamisissa, jossa vedämme verijälkeä tai hirvensorkkaa, uimme sorsanraadon perässä jne.. Cockeripentueet löytyvät TÄÄLTÄ

Omatoimiset pentutestaukset aloitimme Lotan ja Bigin pentusilla vuonna 2018. Testauksilla toivon saavani lisäkokemusta koiraharrastukseeni oppiakseni lukemaan paremmin pentuja ja ennustamaan minkälaisia niistä kasvaa voisi kasvaa aikuisena. Toivon myös testien auttavan valitsemaan pentusille mahdollisimman sopivat kotipesät. Käytän amerikkalaista Volhardsin sekä kennel Chic Choix pentutesteja sopivasti yhdistettynä apunani. Kerron kokemuksistani sitten myöhemmin. 

Suomenajokoirat

Suomenajokoirien kasvattajaksi minua ei voi tituleerata, vaikkakin olen touhunnut koko ikäni ajokoirien parissa myös järjestötasolla. Olen edelleen vankkumaton ajokoiraharrastaja ja rodun vankkumaton ihailija.  Ensimmäisen oman suomenajokoirani ostin jo vuonna 1980. Muutama kokeilupentue syntyi 1980-luvulla, ne löytyvät täältä ja täältä

Saksanmetsästysterrierit

Sakusukujen juuret tulevat Mikko Nissisen Saksasta tuodusta FIN KVA, FIN MVA Dachs vom Hungergraben nimisestä uroksesta. Ensimmäinen pentue oli linjattu tiukasti tähän urokseen. Pentueesta valikoitui kaksi narttua jatkamaan sukua Fin kva&mva Fyr-Dane Jagd-Solaré ja Fin kva Fyr-Dane Jagd-Secrethope. Nämä kaksi narttua toimivat kantanarttuina Fyr-Dane ja Soidinvuoren-kennelin koirille. Vuonna 1994 syntyi ensimmäinen ja vuonna 2009 viimeinen sakupentue kenneliini, tähän viimeiseen valitsin Saksasta tuodun FIN KVA-L FIN KVA-M FIN MVA FI KVA-V Cox von der Kaiserwiese
Pentueet löytyvät täältä, Soidinvuoren kasvatit täältä

Tanskandogit

Ensimmäinen tanskandoggini oli syntynyt vuonna 1981, Great-Golden's Elzalady "Elsa". Varsinainen kennelini kantanarttu oli kuitenkin Katamarin Bessame Mucho " Lilli", joka menehtyi 5 vuotiaana vatsalaukunkiertymään. Nimiini syntyi kaikkiaan kuusi tanskandoggipentuetta. Valitettavasti rodun tuolloinen huono luonne- ja terveystilanne ei aktivoinut minua jatkamaan tanskangoddien kasvatustyötä. Viimeinen tanskandoggini Fyr-Dane Dartman lopetettiin luonnevian vuoksi. Pentueet löytyvät täältä